DE CE MADC?
De ce avem oroare să stăm la cozi? Cine este Mos Gerilă? De ce țineau bunicii spray-uri goale în vitrina din sufragerie? De ce aveam toți câte un pește peste mileul de pe televizor și o balerină grațioasă în vitrină? Ce este un alendelon? De ce încă se mai duc bătrânii cu ploconul la doctor? De ce e bine să știi pe cineva, care știe pe cineva?
Pentru vizitatorii străini de toate vârstele care au auzit de Ceaușescu, de Casa Poporului, de Nadia Comăneci, chiar și de comunism ca regim politic, dar cu siguranță nu înțeleg cum e să stai la coadă pentru pâine sau să îți riști viața trecând Dunărea la sârbi cu o minge de volei ținută strâns în brațe, hainele de pe tine și speranța unei vieți mai bune…
Pentru generațiile tinere din România, care poate știu poveștile familiilor lor (părinți, bunici), au datele istorice, dar nu au o perspectivă completă care să îi ajute să înțeleagă, să-și găsească răspunsuri la multe întrebări…
Pentru generațiile care au trăit în comunism. Ei sunt principalii actori. Ei au obiectele, ei au poveștile, ei au trăit totul. Și încă mai sunt printre noi, cu obiecte la care țin și povești de viață care TREBUIE SPUSE!